КалендариВ бизнеса, където най-ценно е времето и правилното планиране най-полезният рекламен подарък е календара. Освен, че ни напомня за добрите дати от годината, поглеждайки календара се сещаме за поети срокове и организирани ангажименти. Най-хубавото е, че тази необходимост можем да превърнем в бизнес информация, послание, в спомен, в усмивка за вашият клиент партньор или любим човек.

Рекламните календарите биват четри вида стенни, настолни, джобни и доста нашумелите напоследък тип сувенир.

Стенните календари биват най-често еднолистови и многолистови, многолистовите от своя страна се делят на едносекционни, двусекционни и трисекционни.

Настолните календари или общоприето ги наричат пирамидка съшо могат да се разделят на секции или просто хартиеното тяло на стойката да е календар. Разбира се има различни стойки към кото мойе да се прикрепи тялото на календара.

Джобните календарчета са също доста удобни, тъй като са с големината на визитка, на практика те са фирмена визитка със по-атрактивен дизайн на гърба на, която е разположена схемата за календара.

Сувенирните календари (вж. Рекламни сувенири), напоследък пробиват на пазара поради игровата си схема, така човек се чувства подсъзнателно силен, че може сам да направи своя календар. Разбира се тези календари са повече за атракция и впечатление, отколкото да служат като органайзер. Все пак това ги прави доста предпочитан рекламен сувенир що се говори за календар.


Технология

При стандартните печатни календари технологията е обвързана с видът печат, рязане, биговане, сгъване, лепене, телчоване, шиене, дупчене, поставяне на спирала. Печатът както вече знаем при хартиените медии е офсетов или дигитален. Най – честите варианти са готово тяло (офсетов печат) на календара за него се залепя така наречената глава, като за главата на календара се използва по-често дигитален печат. Тази технология е най-предпочитаната, защото лесно може да си изберете тяло, което цветово и стилово да се приближава до вашите предпочитания и да се съчетае с дизайна на главата. Когато календарите са еднолистови, то тогава дизаийнът е цялостно обвързан и вече в зависимост от бройките се избира какъв да е печатът. При пирамидките освен печатът се включва и рязане, биговане, сгъване, лепене, поставяне на спирала.


Екстри

Прилагането на екстрите се определят от дизайна. Естествено е преди всичко да се издгради визията и видът на календара, дали ще е цялостен проект от типа на еднолистовите календари, пирамидки, джобните календарчета или ще бъде дизайн само на главата на календара. Можем да приложим дизайн на самата форма, не само на посланието което тя носи. Да подплътим идеята с приомите на печатните технологии. Сувкупност от избора на медия, ламинация, надпечатни лакове, избирателен лак, обемен и релефен печат. Да създадем един краен рекламен продукт, който да носи вашето послание, идентичност, характер и не напоследно място бизнес информация. Рекламен подарък за вашите бизнес партньори и клиенти, който да създаде приятни и запомнящи асоциации за вас и дейността ви.


Дизайн и предпечат

Дизайнът на вашият календар се основава преди всичко на фирмената ви идентичност. Задачата на дизайнера е да намери най-добрата графика и визия – решение, което ще служи с отлично продължение на корпоративната идентичност и ще отговарят на всички изисквания на съвременния дизайн а същевременно и да устои на естетическите норми с течение на времето. Важно е и посланието, което ще носи календара – слоган, който всеки ден ще допринесе за една усмивка или иначе казано да ви запомнят с добро.

Дизайна и предпечатната подготовка включват изработка на художествен проект с използване на изображения от клипарт или подадени от клиента, изрязване обект по контур, векторизиране на лого, превръщане на текста в криви, корекции, генериране на файл за печат. Акое необходимо и изработване на щанц форми щанц-форми и бигови форми.

Реклама: Изработка и печат » Календари
"Календари"